Status på affiliate

 photo DSC_1062_zps34dd9bd9.jpg

Det er længe siden, jeg har skrevet noget her på siden – men jeg har også haft en del at se til og ikke så meget nyt at fortælle. Jeg har cyklet fra København til Rom med min kæreste, og nu er vi tager til Mexico. Her er ekstremt skønt, som I også kan se på billedet.

I dag skal det handle om affiliate. Det er efterhånden længe siden, jeg skrev dette indlæg, hvor jeg konkluderede, at jeg havde været for dum og doven og gerne ville øge min affiliate indtægt. Og selvom jeg egentlig ikke føler, jeg har lavet så ekstremt meget, så er det faktisk gået en hel del frem siden sidst…

En virkelig god december

December er – for de fleste affiliates – en fantastisk måned. Folk går esktra crazy – der skal købes julegaver og tju-hej-vilde-dyr, hvor de altså klikker på alting! Hvilket er godt for os.

Forrige jul oplevede jeg også et boost, og det motiverede mig helt vildt, hvilket jeg også oplevede i år. Og motivationen skal jeg holde, så min indtjening i december kan blive min nye standard, som jeg derfra kan bygge videre på.

I december valgte jeg at fokusere mere på at skrive en god, lang og brugbar guide. Noget virkelig godt content til et af mine sites – og det bar frugt meget hurtigt. Jeg har fået blod på tanden efter at skrive mere godt og brugbart content, frem for kun at fokusere på mine produktsider.

Screen Shot 2014-01-24 at 12.16.47 AM

Her ses noget statistik på min produktside, som jeg tjener bedst på. Statistikken er på ugebasis og går fra 1. september til 31. december 2013. Som det kan ses, har jeg oplevet en svag stigning, som toppede ca. midtvejs i december – hvor folk lige skulle nå at bestille julegaven på nettet.

Siden faldt det en del, og den sidste uge i december var virkelig flad, hvilket er fuldt forståligt.

I december havde siden 790 besøg, hvoraf de 742 var organiske besøg.

Siden tjente i alt 2642,75 kr. alene i december, hvoraf de sidste to uger var ret flade. Det er jeg ok tilfreds med!

god content side

Her er statistikken for min side med virkelig godt content i samme periode. Den har en del flere besøg, og den har også nogle markant mere aktive besøgene end min produktside.

I starten af december lavede jeg en guide, som jeg satte affiliatelinks i, og ret hurtigt efter begyndte den også at tjene lidt til mig.

I december alene havde siden 1628 besøg, hvoraf 1150 af dem var organiske besøg.

Siden tjente i alt 1400 kr. i december, hvilket jeg også var ganske tilfreds med!

I alt tjent i december: 4042,75 kr. 

[line]

Et farvel til Tradedoubler

Jeg har længe arbejdet sammen med Tradedoubler. De var det første affiliatenetværk, som jeg signede mig op til, men jeg fik simpelthen nok af dem efter december.

Jeg havde længe følt, at der ikke var styr på trackingen fra deres side overhovedet, men i løbet af december blev min tålmodighed for alvor opbrugt.

D. 28. og 29. december modtog jeg mails fra piger, som skrev til mig, at de havde brugt min nye guide til at købe – de havde begge nogle uddybende spørgsmål til mig, som jeg naturligvis besvarede.

Disse to salg dukkede aldrig op på mit interface hos Tradedoubler, og jeg kontaktede dem derfor for at få svar på, hvad der egentlig foregik og for at få dem til at uddybe over for mig, hvordan de holder styr på deres tracking.

Jeg blev kontaktet af en fyr, som jeg virkelig mistænker for at skrive til mig på engelsk og derefter bruge Google Translate til at oversætte det til dansk. Tjek lige denne formulering, f.eks.:

Hej Celia

Jeg har bestået det på account manager, grunden har der været forsinkelse skyldes de account manager være på ferie på grund af julen. Jeg venter på den account manager til at komme tilbage til mig i næste uge. I mellemtiden kan du sende mig de tracking links du bruger?

Say whaaat? 

Jeg bad om at blive kontaktet af en, der faktisk kunne hjælpe mig, adskillige gange, men det blev blot ignoreret. I stedet valgte fyren efter ca. 5 mails, hvor jeg stod fast på, at jeg manglede nogle salg, at sende mig et spreadsheet, som jeg kunne udfylde med informationer på de salg, jeg manglede.

Den opførsel bekræftede mig virkelig kun i, at de ikke havde styr på noget som helt. Hvordan skulle jeg have en mulighed for at kende transaktionsnr. mm. på mine manglende salg? Han mente, jeg blot kunne skrive til dem, der havde henvendt sig, og bede dem om det…

Nej, nej, nej! I øvrigt – hvad med de eventuelle salg, hvor køberen ikke havde henvendt sig til mig? Hvordan giver det nogensinde mening?

Lige dér mistede jeg den sidste lille smule tiltro til Tradedoubler, og jeg skiftede annoncør lige på stedet! Heligvis var Tradedoubler ikke de eneste, der havde det program.

Jeg sidder i øvrigt stadig i mail-korrespondance med ham der, og jeg bliver ved med at holde fast i, at jeg vil snakke med en, der rent faktisk ved noget.

Motivation: 500 ord om dagen

DSC_8192 2

Min kæreste, Jonas, og jeg snakker ofte meget om affiliate. Det er en af de ting, vi rigtig gerne vil begynde at tjene flere penge på (hvem vil ikke det?), så vi kan få mere frihed til at rejse mere rundt. Lige nu er vi som sagt i Mexico, og i næste måned tager vi videre til Belize. Vi skal rejse rundt i Sydamerika indtil omkring august.

Så hvordan får man skrevet en hulens masse på sine affiliate sites?

Man laver en challenge! Det lyder måske lidt banalt – det var i hvert fald min første tanke – men det har faktisk vist sig at være ganske god motivation! Min kæreste har oprettet denne Facebookgruppe, hvor vi alle har som mål hver dag at skrive 500 ord til vores affiliatesites.

Idéen bag er, at 500 ord hurtigt kan skrives og skal nås hver dag. Jeg kan sagtens skrive 500 ord til en af mine produktsites på under et kvarter – så det prioriterer jeg at få gjort, inden jeg går i seng.

Det hjælper også rigtig meget at se, hvordan de andre klarer sig i vores challenge. Sander har f.eks. været en stor motivation for mig, i starten fik han skrevet 6000 ord hver dag – og så kan man ikke rigtig pive over at skulle nå 500 ord…

Det fede ved det er, at der faktisk bliver produceret indhold til de forskellige sites. Og det kan mærkes! Hvis du har brug for et spark i røven for at lave din affiliate hver dag, så kan jeg kun anbefale, at ud tilmelder dig vores gruppe. :)

Planen fremover

Mit mest givende produktsite har netop rundet 50 artikler! Ikke noget særlig flot tal, når man tager i betragtning, at det snart er to år siden, jeg startede sitet! Dog tjener det allerede ret godt, og mit mål er derfor, at jeg skal op på 200 artikler på det inden for de næste to måneder.

Jeg er meget inspireret af nogle af deltagerne ved affiliate DM – især Mia, som lige nu ligger nr. 2 i konkurrencen. Hun har netop 200 artikler på sit site, og det tror jeg er et rigtig fint tal at have. Så det skal jeg også op på.

Jeg har også en anden produktside, som før har vist sig at kunne tjene ret godt – den er dog gået en del ned, og mit mål med den er at få den op på mindst 100 artikler for at se, om den kan begynde at tjene noget igen.

Derudover skal jeg lave en masse nyt content til min mere seriøse side, hvor jeg skal have bygget nogle flere guides på, så jeg kan få flere besøg og dermed kan øge min indtjening. Jeg har også sat fokus på mit nyhedsbrev til sitet, og jeg vil snart tilbyde en super sweet ebog mod en mail-adresse.

Jeg har også 1000 idéer til nye sites – men nu skal jeg lige have styr på disse, før jeg kaster mig over mere. Jeg glæder mig dog helt enormt.

En god start på 2014

Jeg er kommet rigtig godt fra start her i 2014. Det netværk, som jeg forlod Tradedoubler til fordel for, er kanon, og jeg er meget tilfreds! Derudover perfomer mine sites faktisk virkelig godt, selvom jeg havde regnet med, at januar ikke ville være så god som december.

Da jeg stod op i går, kunne jeg glæde mig over at være blevet 582 kr. rigere, end jeg var, da jeg gik i seng aftenen før. Og det føles fan-fucking-tastisk! Det giver mig kun endnu mere blod på tanden til at blive ved, for der er seriøst ikke noget bedre end at kunne tjene sine helt egne penge på det, man skriver på nettet.

Og indtil videre har januar indbragt over 4900 kr., og der er stadig 7 dage tilbage af måneden! Jeg er meget glad og tilfreds. :)

[line]

Jeg håber meget, jeg har inspireret dig til at komme i gang med affiliate nu! Del gerne erfaringer i kommentarfeltet herunder. 

/Celia

Blev du inspireret af dette indlæg? Så del det gerne med dit netværk!Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Indlæg du også vil synes om

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

 • SVAR

  Celia – du har en vild fed energi og du er en fornøjelse at følge. Super flot gået med indtægten – jeg er sikker på at med den fart du har på, er den fordoblet inden for ganske få måneder.
  Personligt har jeg ikke gjort så meget ved mine affiliate projekter de sidste 3-4 måneder, men har en god fast indtægt på de sites jeg har sat i søen. Derudover har jeg har et par sæson sites som kommer til at sparke r** i foråret og henover sommeren.

  • SVAR

   Åh, hvor er du sød, Lars! Din kommentar gjorde mig rigtig glad. :) Tak – jeg er rigtig glad for den udvikling, der er lige nu, og jeg håber, du har ret i, at jeg kan fordoble det snarest :D Jeg vil i hvert fald gøre mit for at arbejde på det! For det er så fedt, når indtjeningen fra affiliate begynder at bære frugt og faktisk gør en forskel for ens økonomi :)

   Perfekt! Det smukke ved affiliate er jo også, at man ikke behøver at sidde og skrive konstant. De kan sagtens stå lidt og lave penge. :) Det er dejligt! Uii – hvor fedt med sæsonsites! Jeg håber, du får en god indtjening på dem!

   Tak fordi du kiggede forbi :)

 • SVAR

  Du er for awesome Celia! Det er fedt, at din indsats endelig begynder at give pote! Du er en super stor motivation og en super fed sparringspartner. Held og lykke med jeres rejse i Sydamerika. Jeg håber at Mia og jeg selv kan komme langs snart. Nu skal webshoppen lige op først, men derefter må vi prøve at komme langs :-)

  • SVAR

   TAK Kim! :) Ja, det er super fedt og tilfredsstillende, må man sige. Tak – og i lige måde, er også meget inspireret af dit og Mias arbejde. :) Keep it up! Ja, når shoppen kører, så kan I tage af sted! Yay! Held og lykke.