Opgiv de kortsigtede fornøjelser for at nå dine langsigtede mål

 photo DSC_1041_zpsa47470b7.jpg

Jeg tror ikke, jeg nogensinde har snakket med en person, der ikke havde en drøm om noget stort. Noget, som personen var så passioneret over, at dennes øjne lyste op blot ved at snakke om den, drømmen.

Og jeg kan ikke lade være med at smile, når en person snakker så passioneret om noget. Forventningen og tanken alene er så fantastisk, og glæden spredes med det samme.

… Men det har jeg desværre ikke lige tid, penge og overskud lige nu.” Lyder undskyldningen næsten uden undtagelse.

Det koster for det meste penge at satse på sin drøm. Og hvis det ikke koster penge, så koster det noget andet; f.eks. tid. Ofte noget, de fleste ikke kan finde frem i massevis, så drømmen kan realiseres.

Eller hænger det nu også sådan sammen?

Kort- og langsigtede mål

Førhen var jeg selv fuld af undskyldninger. Der var altid 1000 gode grunde til, at jeg ikke endnu havde realiseret en af de mange drømme og idéer, der konstant poppede frem i mit hoved. Jeg havde både studie og fritidsarbejde, og jeg-ved-ikke-hvad.

Men min kæreste overtalte mig til at læse bogen Rich Dad Poor Dad af Robert Kiyosaki, som på mange måder ændrede min måde at opfatte ting på for altid.

Jeg begyndte at bygge en forståelse op for, at vi i vores liv har nogle kortsigtede og langsigtede mål, som vi nødvendigvis må finde balancen mellem for at opnå succes; både i form af formue, men langt mere vigtigt (for mig): et lykkeligt liv. Jeg forstår dem selv således:

Kortsigtede mål: Kan egentlig også betegnes som basale behov. Dette er de ting, du har brug for lige nu. Det er en kortsigtet beslutning at skrive SEO-artikler for en kunde for 15 øre pr. ord, fordi du skal have råd til at betale dine udgifter.

Det er altså et kortsigtet valg at arbejde med noget, som man egentlig ikke har lyst til at arbejde med fremover, og som man gerne vil væk fra at være bundet af. Men før man kan tjene penge et andet sted, er disse kortsigtede opgaver nødvendige.

Langsigtede mål: Kan også beskrives som dine drømme og generelle mål i livet. Disse er udelukkende lyst-baserede og dermed opfylder de ikke en nødvendighed i din dagligdag.

Hvis dit langsigtede mål eller drøm er at udgive en bog, så skal den skrives. Og det tager jo ufatteligt lang tid. Du tænker måske, at du kan tage 3 måneder til Italien og skrive din bog i perfekte omgivelser. Men det kommer højst sandsynligt ikke til at ske.

Hvis du arbejder 10 timer på den i dag, så får du først belønningen for den (hvis du overhovedet får det), når den er udgivet.

Den opfylder altså ikke noget behov for dig at skrive nu og her, og derfor kan den nemt blive skubbet i baggrunden til fordel for de kortsigtede mål, som netop er de nødvendige ting, du skal lave.

Find balancen

Jeg oplever ofte selv, at jeg mangler penge. Selvom min affiliateindtjening nu er i herlig fremgang (affiliate marketing er et af mine personlige langsigtede mål), skal jeg stadig opfylde nogle kundeopgaver hist og her, som jeg absolut ikke nyder at lave.

I sådanne situationer er jeg hurtig til at skubbe mine langsigtede mål nederst på to-do-listen, for jeg er jo nødt til at arbejde på de kortsigtede mål, så jeg kan få mad på bordet og tøj på kroppen.

Men det kan ikke beskrives, hvor vigtigt det er, at du hver eneste dag arbejder på dine langsigtede mål og drømme. Ellers når du aldrig nærmere dine drømme – du fylder blot dine dage med kortsigtede, nødvendige opgaver.

Det er for dumt. Det kan du ikke være bekendt over for den passion, du har; over for dig selv. Selv hvis du bare skriver 500 ord om dagen på den bog, du gerne vil udgive, så bevæger du dig langsomt, min sikkert, frem mod din drøm om at udgive en bog en dag.

Man må ofre for at vinde

 photo ee089e09-c0de-4ba0-9863-9fc054434db0_zps6654b2f2.jpg

Se indad og vær ærlig over for dig selv – lever du en livsstil, der giver plads til at satse på dine drømme og gå efter dine langsigtede mål? Det kan være utroligt svært at være ærlig over for sig selv, men prøv at kigge virkelig godt efter; der er helt sikkert plads til forbedring.

Vil du gerne åbne en webshop? Rigtig mange går med drømmen om sin egen lille butik, og internettet har gjort den drøm så meget nemmere at realisere. Man kan komme relativt billigt i gang med sin shop (vi startede f.eks. BilligeSleeves.dk for under 13.000 kr.), men det kræver stadig en ret stor sum penge at komme i gang. Penge, som du måske ikke har stående på din konto.

Men få råd til det. Sæt dine kortsigtede fornøjelser til side, så du kan spare op til at åbne den webshop.

Jeg er ikke i tvivl om, at du arbejder afsindigt hårdt på dine kortsigtede mål for at få råd til dagen og vejen. Og du føler måske, at du virkelig har fortjent den rejse til Egypten. Men den fornøjelse må simpelthen vente, hvis du skal åbne en webshop.

Ferier, redekorering af din bolig, nyt tøj, hårfarvning hos frisøren, en ny taske, nyt køkken eller hvad det nu måtte være er kortsigtede fornøjelser, som æder dine penge med det samme uden at give nogen værdi igen. Det er ting, der gør distancen til at nå din drøm meget større.

Beløn dig selv senere og lad fornøjelserne motivere dig

 photo 026_zps2e724581.jpg

Print et billede ud af det køkken, du drømmer om, eller af den ferie i Egypten, du gerne vil på, og hæng den op på dit kontor. Lad det motivere dig til at få startet din webshop. Accepter, at du må tilsidesætte disse fornøjelser, til din drøm er realiseret – eller endnu bedre: til din webshop begynder at give nok afkast, så du kan købe din ferie med de penge.

Disse kortsigtede fornøjelser kan synes ekstremt vigtige lige nu, men tro mig: du bliver lige så glad for dem om 1 eller 2 år.

Dette er den model, jeg selv lever efter lige nu. Og jeg kommer min drøm nærmere hver dag, det kan jeg mærke og se. For selvom det går langsomt, så er jeg tilfreds med, at jeg hele tiden kommer nærmere.

Mit (og min kærestes) kortsigtede mål er, at vi hver måned skal tjene 15.000 kr. til sammen. Det er jo ikke alverden. Men det er rigeligt til at holde os gående her i Mexico, selv efter skatten er trukket fra.

Og når jeg så, som sidste måned, tjener over 7000 kr. på affiliate marketing, så er det 7000 kr., som jeg ikke skal tjene ved kundearbejde. Det er med andre ord frigivelse af tid for mig. Tid, jeg kan bruge til at arbejde på mine langsigtede mål, som bl.a. er at tjene penge på affiliate marketing.

Det er en god cirkel at være i. Jeg håber, at du vil joine mig. Og jeg håber, at du hver dag vil arbejde på at nå dine mål.

Hvad gør du for at nå dine langsigtede mål?

[line]

Blev du inspireret af dette indlæg? Så del det gerne med dit netværk!Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Indlæg du også vil synes om

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

 • SVAR

  Hej Celia,

  Fed blog. Og spændende at følge med i eventyret.

  Jeg er meget enig i dine pointer og er selv vildt optaget af den her tankegang. Man kan også finde gode variationer af ideen hos Brian Tracy (slug frøen aka gør det vigtigste først) og Stephen Covey (fokuser på handlinger som er vigtige og ikke haster).

  At bringe sig i en situation f.eks. geografisk, så det er muligt at forfølge de langsigtede drømme, kan jo så være en god beslutning, som du jo allerede har taget.

  • SVAR

   Hej Esben

   Tusind tak! Hvor er det skønt at høre, at du kan lide bloggen og nyder at følge med. Det er jeg glad for. :)

   Ja, det er jo helt sikkert et princip, mange har beskrevet – det virker jo og fører resultater med sig! Det kan bare ikke fortælles nok gange. ;)

   Helt sikkert. Det inspirerer mig også til at arbejde hårdede for at nå mine mål. Og alle de D-vitaminer, jeg får, gør mig vildt glad! Haha.

   Tak for din kommentar!

 • SVAR

  Hej Celia,

  Tak for nogle inspirerende indlæg. Det er interessant og motiverende at læse med!
  Jeg fik også inspiration af dig til at bruge Duolingo, som jeg nu forbedrer mit spanske og franske med – super fedt program!

  Bedste hilsner
  Mads

  • SVAR

   Hej Mads

   Det var da så lidt! Jeg er glad for, at de kunne inspirere. :)

   Kanon! Duolingo er simpelthen fantastisk. Det giver det hele: ordforråd, kontekst og grammatik. Jeg er kæmpe fan. Også af at lære skriftsproget så gennemgående. :)

   Hav en god søndag!

   Mvh. Celia