AFFILIATE MARKETING: JEG HAR VÆRET DUM OG DOVEN

For nogle måneder siden læste jeg en sjov post hos Dennis Drejer, hvor han linkede til et indslag med den altid skønne Martin Thorborg. Her råber Thorborg flere gange, at man fandme er dum og doven, hvis man ikke kan tjene 5000 kr. om måneden på affiliate marketing.

Jeg har været dum og doven…

Det gik ellers lige så godt. Jeg lavede mit første affiliatesalg tilbage i 2011. Det er de fedeste penge, jeg nogensinde har tjent! Siden er den side dog blevet lukket ned, og der skulle gå næsten et år, før jeg gav mig i kast med affiliate marketing igen.

Jeg begyndte at sætte nogle få affiliatelinks ind på min skønhedsblog, men jeg holdt det virkelig på et minimum. I samme periode oprettede jeg beautyguru.dk, som skulle være en affiliateside, der handler om skønhedsprodukter til kvinder. Da Affiliate DM 2012 blev skudt i gang af Halfdan Timm, deltog jeg med Modehjem.dk – en affiliateside om boligindretning skrevet i blogformat.

Med disse tre sites var jeg klar på at lave nogle penge. Og i starten fik jeg skrevet en del på alle sider. Min indtjening har set ud som følger:

affiliate indtjening

Jeg startede ud med en sløv august, men jeg var stadig fantastisk glad for resultatet. I september havnede jeg over 900 kr., og jeg lavede kun 10 kr. mere i oktober. I november rundede jeg 1000 kr., og december slog alle rekorder med en samlet indtjening på 1419,15 kr. Jeg så allerede for mig, hvordan jeg i sommeren 2013 ville lave 4-5000 kr. om måneden. Fremtiden så lys ud!

I mellemtiden havde jeg slet ikke givet mine sider nok gas til at kunne holde denne udvikling. December var helt sikkert god, fordi julen stod for døren – Modehjem konverterede utroligt godt (vægure med løse tal var et hit sidste jul!). Men når man ser på det arbejde, jeg har lagt i sitet, er det stort set ikke-eksisterende.

I skrivende stund ligger der 19 indlæg online derinde. 19. Jamen altså, hvis det ikke er dumt og dovent, så ved jeg sgu ikke, hvad er! Jeg er flov og pinlig over, at jeg har skrevet sølle 19 indlæg (faktisk kun 18 – det ene er et gæsteindlæg.) 19 indlæg… De fleste er produceret, da Affiliate DM blev skudt i gang – jeg var topmotiveret, men luften gik tydeligvis hurtigt ud af ballonen… Et kig på Analytics viser tydeligt, hvilken chance jeg har misset:

modehjem analytics

Her fra august 2012 til slutningen af maj 2013. Hvis jeg blot var fortsat, mens legen var god, kunne jeg sikkert have forøget mine besøgstal langsomt, men sikkert. Det er virkelig dumt og dovent…

På Beautyguru.dk ser det ikke meget bedre ud. Her har jeg skrevet ca. 30 indlæg, og den har eksisteret i lidt over et år nu. Jeg har ikke haft held med at få ligeså mange besøgende ind på den side, da der er stor konkurrence på de søgeord, jeg har valgt, men alligevel har den konverteret overraskende godt for sin størrelse (men her spammer jeg også med KØB NU knapper alle vegne).

På sarthud.dk har jeg ikke rigtig satset på affiliate, og særligt ikke de sidste par måneder. Det er ret dumt, og med alle de besøgende, jeg har derinde, er det direkte dumt, at jeg ikke har lagt flere affiliatelinks ind. Faren her er bare, at jeg nødig vil skræmme mine læsere væk. Jeg har dog planer om at skulle kommercialisere bloggen meget mere fremover – og det indebærer i den grad også langt flere affiliatelinks!

DEN DÅRLIGE UDVIKLING SKAL VENDES

Når jeg sidder og kigger på disse tal, er det eneste, jeg kan høre, Martin Thorborg, der råber: “DU ER DUM OG DOVEN!”. Og jeg føler mig virkelig dum og doven. Og well, jeg ER dum og doven, for jeg havde faktisk fat i noget rigtigt, og det gik rigtig fint fremad…

Nu har jeg dog taget en beslutning: Jeg vil tilbage på sporet. Jeg vil tjene penge på affiliate igen. Det er de FEDESTE penge, man kan tjene, og når jeg laver et salg, så kilder det i maven, og jeg bliver glad helt ned i tæerne. Det er den fedeste følelse at skabe den slags penge “af ingenting”. Det er 100% selvforskyldt, og jeg tjener langt hellere penge på det end alt andet! Man bliver afhængig af følelsen.

Jeg har skabt for mange undskyldninger for mig selv, men det vil jeg ikke acceptere længere. Jeg vil have fokus på affiliate marketing – det er en af de indkomstkilder, jeg vil have mest af. Jeg vil have mit eget lille affiliate-imperie, og jeg vil tjene mindst 5000 kr. om måneden på mine sites, så jeg kan slippe for Thorborgs mantra: “Du er dum og doven, du er dum og doven…” SLUT.

Jeg vil fremover holde bloggen opdateret med mine achievements her – jeg overvejer stærkt at lave indkomstrapporter. Jeg elsker selv at snage i andres indkomster, og jeg ville elske at motivere mig selv på den måde.

Hvad er jeres erfaringer med affiliate marketing? Er I dumme og dovne som mig, eller får I rent faktisk tingene gjort? Hvordan kan vi blive bedre og mere awesome? Del gerne tanker herunder.

Blev du inspireret af dette indlæg? Så del det gerne med dit netværk!Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Indlæg du også vil synes om

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 kommentarer

 • SVAR

  Hej Celia

  Super godt indlæg :). Det er interessant, og du skriver meget levende og fængende. Way to go!

  Jeg kan SÅ meget se mig selv i din situation, og med Thorborgs små, men meget store og bebrejdende ord hængende over hovedet :P.
  Jeg lavede mit allerførste website nogensinde, sidste år i november.

  Når jeg kigger på det nu, kan jeg se, at jeg samlet har udgivet 7.300 ord (og det var endda opdelt arbejde mellem min kæreste og jeg selv) – ikke imponerende!

  Det næste sådan “rigtige” site, jeg lavede, fyrede jeg afsted omkring marts i år. På dét site formåede jeg kun at udgive 6.600 ord, førend jeg gik død i arbejdet.

  Jeg har så valgt at deltage i dette års Affiliate DM, ligesom du selv, og er kommet MEGET bedre fra start, hvad angår arbejdsmoralen. I skrivende stund er mit nyeste site oppe på 17.600 udgivet ord, og det er selvsagt en personligt bedrift, tidligere sites taget i betragtning.

  Jeg kan så også konstatere, at jeg, bare siden det site, jeg lavede i marts i år, har lært rigtig meget, om en hel masse andre ting end bare det, at skrive tekster samt at holde sig selv i ørene med at få skrevet disse tekster. Jeg har lært en hulens masse mere om SEO, generelle metoder at lave et affiliate-site med, måder at markedsføre sig selv på via de sociale medier, og meget mere.

  Denne nye viden og nye erfaringer afhjælper så på en eller anden måde de “problemer”, som jeg tidligere havde ift. artikelskrivning. Nu, da jeg bruger langt mindre tid og bekymrer mig langt mindre om de mange andre ting, så er det blevet meget lettere og hurtigere for mig at skrive indhold.

  Pardon for en lang kommentar – Lad os sige, at du inspirerede mig :). Endnu en gang, godt indlæg! Og held og lykke i konkurrencen

  -Mads

  • SVAR

   Hej Mads.

   Tusind tak for din kommentar, som jeg desværre først ser nu. Jeg er rigtig glad for, at du kan lide min måde at skrive på – det sætter jeg rigtig stor pris på, og det varmer, kan du tro. :) Så kæmpe tak!

   Jeg kender alt til dit problem. Jeg sidder virkelig selv tit i samme situation, og jeg oplever også, at jeg har svært ved at holde gejsten meget længere end til at købe domænet og sætte siden op. Jeg overvejer, om jeg måske i virkeligheden synes, at den spændende del er at få selve hjemmesiden sat op? Måske burde jeg gå mere efter den slags…

   Ligeledes oplever jeg, at jeg er rigtig god til at få skrevet indlæg på mine egne personlige blogs. Ingen af disse tjener særlig mange penge, og det ærgrer mig naturligvis. Men jeg synes, at det er så fedt at skrive med mine læsere og kommunikere med dem gennem kommentarer og mails… Alt sammen gratis. Jeg skal virkelig blive bedre til at tjene penge på de ting, som jeg synes er sjove!

   Jeg håber, at du formår at holde gejsten denne gang og ønsker dig al held og lykke med din deltagelse i Affiliate DM! Jeg er selv med, men har endnu ikke fået lavet noget, da jeg har været på en stor rejse sammen med min kæreste… Og den tog lidt al energi og overskud!

   Igen, mange tak for din kommentar! Det var min første her på bloggen, og den er jeg glad for, kan du tro! :D

   Celia

 • SVAR

  Super fedt og inspirerende indlæg! Jeg har selv lige sat mig et mål om at tjene 10.000 kr. om måneden på Affiliate Marketing.

  Jeg ser frem til at læse flere inspirerende indlæg herinde!

  Mvh Tobias.

  • SVAR

   Hej Tobias.

   Hvor er jeg glad for din kommentar (som jeg først ser nu… UPS!). Ja, det kunne være det fedeste (!) at tjene 10.000 kr. om måneden på affiliate. Gjorde jeg det, ville alle mine problemer være løst – stort set. ;) Jeg håber, at du når dit mål! Måske kan vi sammen inspirere hinanden til at komme i gang. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Ja, kom endelig med indkomstrapporter ;) Du har også fået mig i gang med affiliate. Jeg har flere sites, hvoraf det ene havde 16.000 besøgende i juni – hvis jeg nu havde haft annoncer på siden, så ville jeg have tjent lidt håndører.

  Jeg har gang i min første 100% affiliate site nu, som jeg håber snart begynder at røre på sig. Lige nu tjener jeg mellem 2 ører og 15 kr. om dagen, haha. Det står sløjt til. Jeg har læst, at man skal lægge sit site fra sig i 6 måneder, når det er nylavet, så det har jeg gjort nu. Så skal jeg vel i teorien i gang med et nyt og ellers få indlagt nogle enkelte annoncer på de sites, jeg allerede har.

  Men det er dine indlæg, der holder mig motiveret – så bliv ved med at skrive om det.

  • SVAR

   Haha – will do, faktisk! Det kunne være ekstremt sjovt at lave. :)

   WHAT! 16.000 besøg! Hvad er det for et site? Det skal du sgu da skyde af sted – nu! Hvad er emnet?

   Seeejt, sejt! Ja, affiliate sites er sgu det nye. :) Vejen frem ;) Det er de fedeste penge at tjene, synes jeg.

   Hvor er du skøn! Jeg er glad for, at det kan motivere dig! Det er jo noget af det vigtigste! :)